Bloggarkiv

söndag 30 september 2012

Att skaffa sig en "göra-roliga-saker-med-kompis"...


...kanske vore en idé. Jag flyttade några mil ifrån min gamla hemort förra vintern (fast där hade jag inte så många jag umgicks med ändå) vilket har gjort att man inte riktigt har någon att "hänga med" på lediga stunder såsom man hade förr. Inte heller blir det samma fart på aktiviteterna. Det är inte alltid så lätt att dra iväg med sig själv för att gå på ett trevligt Museum, hoppa in på en bio, sätta sig på ett fik och söla i sig kaffe i ett par timmar och allt annat som man nu kan tänka sig.

Kommer ni ihåg när man var riktigt liten? Så enkelt det var då att skaffa nya bekanta och få vänner. Räckte att Morsan puttade till en i ryggen åt lekplatsens håll så satt man efter tre minuter och byggde ett snyggt (?) sandslott ihop med nån helt okänd människa! Just nu såhär snart mitt i livet känns det lite svårare.
Lite kanske det beror på att man är lite äldre. Ja, inte för att jag har blivit otrevligare eller så..tvärtom?..men för att alla runtomkring en alltid har fullt upp med sina egna familjer och liv och inte riktigt tid att bygg sandslott längre.

På vissa sätt lever jag ett ganska sorglöst liv. Har ingen flickvän och inga barn. Det gör att jag just nu alltid kan göra precis hur och vad jag vill, en lyx som många runt 35-40 säkert skulle vilja ha! Men lyxen känns lite mindre "värd" när man inte kan dela den med andra människor.
Man är ju en social varelse som behöver andra hjärnor runtomkring sig för att trivas riktigt bra.
Visserligen har jag ju hunden men... Han brukar sällan delta speciellt aktivt i en konversation!
**Den dagen han börjar prata kommer jag därtill bli nödgad att byta underkläder ganska omgående**

Eftersom jag just nu studerar (låter lite kul att säga "studera" efter ett par årtiondens skolbänksfrånvaro) får jag lystmätet med prat tillfredsställt under veckodagarna och hjärnan matas med nya intryck, nya fakta och nya lärdomar. Men när helgerna kommer och de flesta andra planerar in roliga händelser så brukar det mest sluta med att man sitter själv och småkurar. Inget dumt det heller, trivs med min egen hjärna som sällskap (den är både vitsig, trevlig, intelligent (skryter lite) och mysig) men allting behöver vara i lagom balans.

Och så HAR jag lite svårt att ta mig för att göra saker på egen hand. Annars hade ni återfunnit mig som stammis på alla Göteborgs/Borås/Varbergs museum och caféer eller iväg på nån spontanpicnic till nått kul utflyktsmål. Men med allt större viktnedgång är jag alltmer aktiv! Man blir ju piggare, gladare och får lättare att hålla igång ju bättre man mår! Så ibland förvånar jag till och med mig själv med hur mycket man hinner med under en dag. Och en sådan positiv boll vill man gärna hålla i rullning så gott det går!

Så nu ska jag ta mig i kragen och försöka återskapa, bygga upp och se till att ta hand om, ett bra socialt umgänge. Frågan är var man ska börja (leta) nånstans? Bra förslag?? ICA? singel-sidor? Kanske någon förening som håller på med något intressant?

Önska mig lycka till.
Vem vet. Kanske är det just dig jag skulle kunna umgås med?

Nu ska jag bara ta och få ur tummen och lyfta bakdelen från soffan och ge mig ut i livet och hitta alla er trevliga männskor att umgås med!!... Ett hinder i taget... ;)

/Uffen  **Som med detta inlägg påminner omvärlden om att hans blogg handlar om mer än bara LCHF**

Underligt....


Den 18:e började jag med att köra riktigt strikt alá http://www.tommytappar.se/
Dvs, att jag bara åt en gång om dagen. Resultatet lät inte vänta på sig. Även om det sista dagarna kändes lite underligt med just resultaten. Mer om det lite längre ner.

September :
19 0,4
20 0,3
21 0,6
22 1,0
23 0,8
24 0,1
25 -0,1  (minus betyder alltså en viktuppgång gentemot föregående dag)
26 0
27 -0,2
28 0,6 Ätit 2 ggr, druckit 2 flaskor vin.
29 -0,3 Räknade med lite uppgång efter vin och "fest", men blev även på Lördagen vin och god mat.
30 0,5  DETTA gjorde mig förvånad. Minus efter att ha gjort "allt fel" 2 dagar irad?

Totalt 3,7 kg på 12 dagar.
Ett jättebra resultat!

Men som ni ser. Förvåningen över att idag ha förlorat(vunnit?) ett halvt kilos nedgång på ett dygn gjorde att jag fick gå runt i fem minuter och leta efter hakan som jag tappat (den låg bakom toalettstolen).

Sen insåg jag att det hela var en variant av just "intermittent fasta"?
Snålar till det några dagar irad, men ger kroppen tillräckligt med fett och rätt kalorier så den fortsätter bränna, för att sedan ge den "storfest" så den fortfarande tror att det är rajtantajtan i livet och att den inte behöver lagra nått.
Brasan brinner alltså fortfarande vidare glatt och ledigt.

2003. 100kg. Tanig liten karl, inte sant?
Jag ska fortsätta med detta i 12 dagar till med samma "omväxling" för att se vad resultatet nästkommande söndag blir. Men att fortsätta tappa över 3 hekto i snitt om dagen (vilket skulle ge -9kg på en månad) känns nästan lite fööör bra nu när man fått bort 50 kilo. Visserligen har jag ju ett stort gäng kvar att ta av, men någon gång måste ju takten stabiliseras på en lägre nivå?? Håller det på såhär så är man normalviktig inom BMI gränserna på..tja..öh..*räknar på fingrarna*..7-8 månader med min längd. 0_O
Så jag håller tummarna för att det fortsätter ticka som det gör. I så fall blir det beach 2013 direkt! Kommer kunna brädsegla utan något annat än mitt egna tomma skinn som segel! ;) Men så långt ner vill jag iofs. inte. Ser inte klok ut redan när jag kommer under 100 pannor eftersom jag e ganska grov i kroppen. När jag är så lågt nere är jag lite som en....tändsticka...i formen (som ni ser på bilden). Så vi får väl se när jag väljer att stoppa upp det hela (OM man nu kan välja sånt. Tror ju på att kroppen får sin idealvikt när den hamnat i balans oavsett vad man själv vill och tycker??).

Men OROSMOLN samlas på horisonten!!
Koffein kan var en bov i dramat för dem som har svårt att få vikten att gå nedåt. Och jag som konsumerar en hel termos innan klockan är tolv varje dag. Måtte det inte vara sant.
Isåfall får jag läggas in på behandlingshem, för att sluta med denna drog kommer inte gå på frivillig väg! Hoppas alltihopa är ett enda stort missförstånd......

Fyllde man 55 då?

55 kilo. Känns riktigt bra. MEN....Nu kan jag snart inte skjuta upp det längre. Måste helt enkelt skaffa mig lite nya kläder, speciellt inför vintern som kommer. Har inget kvar som passar mig. Byxorna hålls uppe med åtdragen svångrem men fladdrar irriterande runt låren, tröjorna hänger som tält ända ner över arslet (vilken e närapå försvunnet...rygg..-schwosch-ben.. ingen rumpa emellan de båda delarna?) ... Förra året var problemet tvärtom för då hade jag inte lyckats få tag i tillräckligt stor vinterjacka!! *skratt*
Men känns lite lyxigare att ha det på det här viset faktiskt.

Nåväl... vi kanske stöter på varandra då jag springer in och ut i affärernas provhytter.. För jag ju inte en blekaste vad jag har för storlek längre, så mkt. testande kommer det bli!

Lev fett.
Lev gott!

Vi hörs.

/U

söndag 23 september 2012

Även den mest medvetne gör sina misstag ibland.


Får se om du kommer på var i dagens matlista "stora felet" ligger??

Grädde 2dl
Smör 50 gram
Rapsolja 5 gram
Ost, hård. 150 gram
200 gram Blomkål
200 gram isbergsallad
70 gram tomat
50 gram gurka
100 gram Béarnaisesås
250 gram skinkstek

Ser du det uppenbara?

Ost.
Elak liten jäkel! Glömde räkna proteinet i osten när jag lade ihop dagens lilla
matidé och stod framför spisen och donade. Är så insnöad på att hålla nere proteinet och
tänkte bara på köttet.

200 gram skinkstek har 53gram protein i sig.
200 gram ost har 52gram protein i sig.
Alltså på snudd likamycket som kött!

Och eftersom det gäller att hålla proteinivåerna lagom låga så blev det...tja..åt fanders!!

Matfördelningen blev 2600 kcla, 104 gram Protein och 230 gram fett.
Kolhydraterna blev liberala 25 gram, mest pga. blomkålen och grädden.
Men ingen får stjäla grädden till mitt kaffe och blomkål då och då har ju så mkt. annat bra i sig
så att bara jaga kolhydrater till maximum jämt och ständigt kan/får man inte hålla på med.
Var ju ändå.....söndagsmiddag!.. lite extra fiiint sådär ni vet. ;)

Proteinerna försöker jag hålla runt 80 gram just nu så lärdomen av detta är att vara försiktig med
ostintaget och inte glömma av att även om det inte finns kolhydrater är det inte alltid optimalt.

Tillkommer för dagen gör 20 gr hallon och 20 gr blåbär som en slag sen "kvällsnack".
Ev. en Whiskey till det...baraför att jag kan... och naturligtvis Kaffe!

Denna veckan kanske blir snålt igen med inlägg. Ska försöka få ett par saker i livet avklarade och det
kräver en massa koncentration. Men jag finns här i faggorna någnstans.
Och är det nått kul som händer så missa inte att maila mig på uffen@hotmail.com

/U

fredag 21 september 2012

Tystnadens pris...

...kan vara ganska stor ibland, men i detta fallet är den frivillig och anledningen enkel. Håller på att studera till Yrkeschaufför och den sista tiden har varit "fullknööökad". Men finner det värt att sätta vanliga livet på halt i ett halvår medans man lär sig något nytt. Någon gång i Januari ska allt vara klart och livet rullar på igen. Vilket det iofs. gör ändå under tiden inom vissa områden. Det har allt plockat några kilo till sen sist så det går fortfarande åt rätt håll, nedåt!

Gör just nu ett litet experiment, såsom många andra, med ännu högre fettkvot och någon slags egensnickrad intermit..intermittie..in....phfff... tillfällig dags-fasta! Äter helt enkelt inte under dagarna utan först på kvällen. Dock börjar jag dagen med några rejäla koppar fettkaffe med smör och grädde i.
Håller mig förvånansvärt bra ända fram till fyra till sextiden på aftonen och då äter jag en rejäl måltid med riktigt mycket fett och ganska lite protein och lite kolhydrater.
Har inte koll riktigt på de olika nivåerna utan "fläskar på" lite som känns bra men "ögon-väger" köttet så det ligger runt 200-250gram. Känns bra faktiskt! Lite huvudvärk under de två första dagarna vid lunchtid/tidig eftermiddag, antagligen drack jag lite för dåligt men det är lätt åtgärdat!

Första dagen med "ett-mål-om-dagen" gav 3 hekto, andra 7 hekto (var väl mkt. vatten?) och idag har det plockat 4 hekto. Så den inledningsvisa effektiva fasen var positiv! Får se om det fortsätter i samma raska takt, då kanske jag får ta och öka på lite kolhydrater för att rasa i snitt om totalt 14kg på en månad är lite vääääl mycket till och med för mig! Fast snittet är baserat på de tre första dagarna..får se om det är lika högt om en vecka eller två. Vad jag har lärt mig är att man måste ha tålamod. Tyvärr. För alla vill ju bli smala och hälsosamma NU...på en gång...  - Helst igår! ;)

/U